PROIECTE DE RESTAURARE
Arhiva cu proiecte de restaurare finalizate de către membrii UNRMI.
Utilizați bara de căutare pentru a găsi un proiect specific (după nume monument istoric, Cod LMI, tipologie, amplasare, județ, localitate, an sau nume membri UNRMI - persoane fizice și juridice etc)
“Cula Izvoranu-Geblescu” - Județul Dolj
Imobilul care face obiectul studiului este situat în localitatea Brabova, județul Dolj. Acest imobil este înscris în Lista Monumentelor Istorice din anul 2010 având codul DJ-II- m-A-08200 sub denumirea Casa Izvoranu-Geblescu fiind datat în secolului al XVIII –lea.
Biserica "Sfântul Ilie" - Județul Suceava
Biserica Sfântul Ilie a fost construită în anul 1488 de către domnitorul Ștefan cel Mare. Construcția acestei biserici face parte din prima etapă a programului de construcții bisericești al domnitorului, cele patru biserici realizate de Ștefan cel Mare în această perioadă fiind: 1487 - Pătrăuți, Milișăuți (dispărută), 1488 - Sf. Ilie și Voroneț.
Biserica “Sfânta Vineri” - Ploiești
Actuala clădire a bisericii "Sf. Vineri” a fost construită între anii 1875 şi 1880, după planurile arhitectului Toma N. Socolescu.
Biserica “Sf. Nicolae”- Județul Gorj
Biserica s-a ridicat între anii 1730-1762 de către Matei Glogoveanu, unul dintre cei 3 fii ai lui Constantin Glogoveanu, consilier imperial.
Biserica “Adormirea Maicii Domnului - Icoanei” din București
Vechimea bisericii nu este clară dar din documentele existente se ştie că, în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, Mihail (Misail) Băbeanu a clădit în mahalaua Ceauş David din Bucureşti o biserică din lemn, cu chilii în jur pentru adăpostirea femeilor de rang înalt, ajunse la nevoie.
Biserica Evanghelică C.A. Sibiu
Punerea în valoare a clădirii de patrimoniu Biserica Evanghelică C.A. Sibiu
Biserica de lemn "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril"
Restaurarea Bisericii de lemn “Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, împrejmuire și amenajare cimitir Sat Geogel - (Comuna Ponor, Județul Alba) Cod LMI - AB-II-m-A-00230
Ansamblul sculptural Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor din Târgu-Jiu
Ansamblul sculptural din piatră, format din Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor, a fost realizat de catre genialul sculptor român Constantin Brâncuși în anul 1938 și face parte, la rândul său, dintr-un proiect amplu - cunoscut sub numele de “Calea Eroilor” sau “Axa Brâncuăi” - ce cuprinde si celebra Coloană Fară Sfârșit.